Mağaza Politikası

Üyelik Sözleşmesi

1. Taraflar

İşbu Alıcı Üyelik Sözleşmesi (“Alıcı Sözleşmesi”), Handeerbuk.com ile Web sitesi’ nde üye olan Alıcı arasında, Handeerbuk.com tarafından Web sitesi’ nde sunulan hizmetlerin, bu hizmetlerden “Alıcı” tarafından yararlanılmasına ilişkin şartların ve koşulların belirlenmesi ve bu doğrultuda tarafların hak ve yükümlülüklerinin tespitidir. Alıcı, Alıcı Sözleşmesi’nin tamamını okuduğunu, içeriğini bütünü ile anladığını ve tüm hükümlerini onayladığını kabul ve beyan eder.

2. Tanımlar

Hizmet/Hizmetler: “Alıcı” üyelerin işbu sözleşme içerisinde tanımlı olan iş ve işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla handeerbuk.com tarafından ortaya konulan uygulamalar.

Kullanıcı / Kullanıcılar: “Web sitesi” ne erişen gerçek ve tüzel kişiler.

Web sitesi: www.handeerbuk.com ve www.handeerbuk.com alan adı ve alt alan adlarından ulaşılabilen Handeerbuk’ ün işbu sözleşme ile kapsamı belirlenen “Hizmetler” ini sunduğu Web sitesi.

Üye/Üyeler: “Web sitesi” ne üye olan ve “Web sitesi” nde yer alan içerik, uygulama ve “Hizmetler” den yararlanan gerçek ve tüzel kişiler.

Alıcı: “Web sitesi” üzerinde “Satıcı” tarafından satışa arz edilen mal ve/veya hizmetleri satın alan gerçek veya tüzel kişi “Üye”.

Satıcı: “Web sitesi” üzerinde mal ve/veya hizmet satışa arz eden tüzel kişi “Üye”.

Sanal Mağaza: “Satıcı” ların, kendileri tarafından sağlanan birden fazla mal ve/veya hizmete ilişkin ilanları kendileri için özel olarak ayrılan bir bölümde yayınlayabilme imkanına ve Handeerbuk tarafından belirlenen diğer imkanlara sahip olabilecekleri, detaylı özellikleri “Web sitesi” nin ilgili bölümünde belirtilen ve “Web sitesi” üzerinden sağlanan “Hizmet”.

Üye Sayfası: “Alıcı” nın “Web sitesi” de yer alan çeşitli uygulamalardan ve “Hizmetler” den yararlanabilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştirebildiği, kişisel bilgilerini ve uygulama bazında kendisinden talep edilen bilgilerini girdiği sadece “Alıcı” tarafından belirlenen kullanıcı adı ve şifre ile erişilebilen “Alıcı” üyeye özel sayfa.

3. Sözleşmenin konusu ve kapsamı

İşbu sözleşmenin konusu, “Web sitesi” nde Handeerbuk tarafından sunulan hizmetlerin, bu hizmetlerden “Alıcı” tarafından yararlanılmasına ilişkin şartların ve koşulların belirlenmesi ve bu doğrultuda tarafların hak ve yükümlülüklerinin tespitidir.

İşbu sözleşmenin kapsamı ise, “Web sitesi” de yer alan tüm “Hizmet”, uygulama ve içeriğe ilişkin şart ve koşulların belirlenmesi olup “Web sitesi” nde Handeerbuk tarafından sağlanan “Hizmetler” e, kullanıma, içeriklere, uygulamalara, tüm “Üye” lere ve kullanıcılara yönelik her türlü beyan işbu sözleşmenin ayrılmaz parçası olarak kabul edilecektir. İşbu sözleşmenin “Alıcı” tarafından kabulü ile “Alıcı” “Web sitesi” de yer alan ve yer alacak olan handeerbuk tarafından yapılan “Hizmetler” e, kullanıma, içeriklere, uygulamalara, “Üye” lere ve kullanıcılara yönelik her türlü beyanı da kabul etmiş olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

4. Hak ve yükümlülükler

4.1. “Alıcı”lık statüsünün kazanılması için, “Alıcı” üye olmak isteyen “Kullanıcı”nın “Websitesi”de bulunan üyelik formunu handeerbuk Üyelik Sözleşmesi’ ni onaylayarak, üyelik formunda talep edilen bilgiler doğrultusunda gerçek bilgilerle doldurması ve üyelik başvurusunun handeerbuk tarafından değerlendirilerek onaylanması ve üye olmak isteyen “Kullanıcı”nın gerçek kişi ise 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Onaylanma işleminin tamamlanması ve Alıcı’ya bildirilmesi ile “Alıcı”lık statüsü başlamakta ve böylece “Alıcı” işbu sözleşme ve “Web sitesi”nin ilgili yerlerinde belirtilen hak ve yükümlülüklere kavuşmaktadır. Söz konusu üyelik şartlarını gerçeğe uygun olarak sağlamayan yanlış bilgiler verilmesi nedeniyle doğabilecek tüm zararlardan bizzat “Kullanıcı” sorumludur. “Alıcı”lık hak ve yükümlülükleri sadece “Alıcı”lık başvurusunda bulunan kişi üzerinde doğmakta olup “Alıcı” kesinlikle bu hak ve yükümlülüklerini kısmen veya tamamen herhangi bir üçüncü kişiye devredemez. “Alıcı”lık hak ve yükümlülüklerinin hangi gerçek veya tüzel kişiye ait olduğu konusunda ihtilaf bulunması ve bu hususta söz konusu kişilerin handeerbuk’ten talepte bulunması halinde “handeerbuk”, ilgili üyelik hesabı kullanılarak herhangi bir “Hizmet” için en son handeerbuk ödeme yapan gerçek veya tüzel kişinin ilgili üyelik hesabının “Alıcı” hak ve yükümlülüklerine sahip olduğunu kabul edecek ve bu doğrultuda işlem yapacaktır; böyle bir durumda handeerbuk’un üyelik bilgileri, üye işlemleri ve benzeri bilgiler doğrultusunda işbu madde içerisinde belirtilen kuraldan bağımsız olarak hareket etme hakkı saklıdır.

4.2. “Alıcı” “Web sitesi” üzerinden görüntülediği ilanlarla ilgili herhangi bir hukuki işlem veya satın alma süreci başlatmak istemesi halinde “Web sitesi” ndekiler de dahil olmak üzere tüm gerekli yasal yükümlülükleri ve yasal prosedürleri yerine getirmek zorunda olduğunu, söz konusu yükümlülükler ve prosedürlerle ilgili olarak handeerbuk’ ün herhangi bir bilgi ve sorumluluğunun bulunmadığını kabul ve beyan eder.

4.4. “Alıcı”, “Web sitesi” ne kendisi tarafından yüklenen bilgi, içerik ve ilanların doğru ve hukuka uygun olduğunu, karalama, kötüleme, itibar zedeleyici beyan, hakaret, iftira atma, tehdit veya taciz etme gibi hukuka veya ahlaka aykırı nitelik taşımayacağını, bu bilgi ve içeriklerin “Web sitesi” üzerinde yayınlanmasının veya ilanlarda belirttiği mal ve hizmetlerin satışının ve teşhirinin yürürlükteki mevzuat doğrultusunda herhangi bir hukuka aykırılık yaratmadığını, hak ihlaline sebep olmadığını, söz konusu ilan ve içeriklerin ilgili olduğu mal ve hizmetlerin internet üzerinde yayınlanması, satışa arz edilmesi ve satılması için tüm hak ve yetkilerin kendisinde olduğunu kabul ve taahhüt etmektedir.

4.5. “Alıcı”, “Üye” ve “Kullanıcı” statülerinde iken “Websitesi” üzerinde gerçekleştirdiği işlemlerde ve yazışmalarda; işbu sözleşmenin hükümlerine, “Websitesi”nde belirtilen tüm şart ve koşullara ve yürürlükteki mevzuata, ahlak kurallarına uygun olarak hareket edeceğini, “Websitesi” üzerinden kendisi tarafından gerçekleştirilen tüm işlemlerde reklam veren, satıcı, vergi mükellefi veya benzeri sıfatlarla ilgili mevzuatın gerektirdiği önlem ve usule ilişkin işlemleri yerine getirmek zorunda olduğunu, bu kural ve koşulları anladığını ve kabul ettiğini beyan eder. “Alıcı”nın “Websitesi” dâhilinde yaptığı her işlem ve eylemdeki hukuki ve cezai sorumluluk kendisine aittir.

4.6. handeerbuk, yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili makamlardan talep gelmesi halinde “Alıcı”nın kendisinde bulunan bilgilerini ilgili yetkili makamlarla paylaşacaktır. Bu bilgiler üyeler arasında çıkan uyuşmazlıklarda diğer kullanıcıların yasal haklarını kullanabilmeleri amacıyla ve sadece bu kapsamı sınırlı olmak üzere uyuşmazlığa taraf olabilecek diğer kullanıcılara iletilebilecektir.

4.7. “Alıcı”nın “Alıcı Üye Profili Sayfası”na erişmek ve “Websitesi” üzerinden bazı işlemleri gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu kullanıcı adı ve şifre bilgisi, “Alıcı” tarafından oluşturulmakta olup, söz konusu bilgilerin güvenliği ve gizliliği tamamen “Alıcı”nın sorumluluğundadır. “Alıcı”, kendisine ait kullanıcı adı ve şifre ile gerçekleştirilen işlemlerin kendisi tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu, bu işlemlerden kaynaklanan sorumluluğunun peşinen kendisine ait olduğunu; bu şekilde gerçekleştirilen iş ve işlemleri kendisinin gerçekleştirmediği yolunda herhangi bir def’i ve/veya itiraz ileri süremeyeceğini ve/veya bu def’i veya itiraza dayanarak yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

4.8. handeerbuk, “Web sitesi”nin herhangi bir şekilde hukuka aykırı kullanımına ve özellikle aşağıda belirtilen kapsamda “Web sitesi”nin her türlü kullanımına ve “Web sitesi” üzerindeki içeriğin bütününün veya bir bölümünün her türlü elde edilmesine, kopyalanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve “Websitesi” üzerindeki içeriğe link verilmesine izin vermemekte ve rıza göstermemektedir.

  • “Web sitesi”nin “Alıcı” veya üçüncü bir kişi tarafından kendisine ya da başka bir kişiye ait veri tabanı, kayıt veya rehber yaratmak, kontrol etmek, güncellemek, değiştirmek amacıyla kullanılması;

  • “Web sitesi”nin bütününün veya herhangi bir bölümünün bozma, değiştirme, ters mühendislik yapma amacıyla kullanılması;

  • Yanlış bilgiler kullanılarak veya başka bir kullanıcının bilgileri kullanılarak işlem yapılması, yanlış veya yanıltıcı kişisel bilgiler, ikametgâh adresi, e-posta adresi, iletişim, ödeme ve hesap bilgileri vermek suretiyle gerçek olmayan kullanıcı hesapları oluşturulması ve bu hesaplar üzerinden hukuka aykırı şekilde Websitesi’nin işbu kullanım koşulları ya da üyelik sözleşmesi ve ekleri kapsamında veya kapsamı dışında kullanılması, başka bir kullanıcının hesabının izinsiz kullanılması, başka birinin yerine geçilerek ya da yanlış bir isimle işlemlere taraf ya da katılımcı olunması veya hesap oluşturulması,

  • Web sitesinin her türlü yasadışı ya da hile amacı ile kullanılması, Kişisel gizlilik ve yayın hakları da dâhil olmak üzere telif hakkı alınmış, hukuken korunan veya 3. şahsa ait içeriğin tamamını veya bir kısmını sahibi olmadan veya izinsiz kullanılması, kopyalanması, değiştirilmesi, iletilmesi, yerine yenisinin yerleştirilmesi;

  • Herhangi bir işlemin fiyatını manipüle etmek ya da diğer kullanıcıların işlemlerine müdahale edilmesi;

  • Yorum ve puanlama sistemlerinin Web sitesi dışı amaçlar için ve kullanılma amaçları dışında kullanılması (Web sitesi’ndeki yorumları Web sitesi dışında yayınlamak gibi);

  • Zincir mektup veya istenmeyen e-posta (spam) yayılması;

  • Virüs veya Web sitesi’ne, Web sitesi’nin veri tabanına, Web sitesi üzerinde yer alan herhangi bir içeriğe zarar verici herhangi başka bir teknoloji yayılması;

  • “Kullanıcı”lar hakkında izinleri olmadan, e-posta adresleri dâhil, herhangi bir bilgi toplanması;

  • “Websitesi” tarafından belirlenmiş olan iletişimler ve teknik sistemler üzerine makul olmayan veya orantısız derecede büyük yükle veri gönderilmesi.

  • handeerbuk’ in önceden yazılı iznini alınmaksızın, “Web sitesi” üzerinde otomatik program, robot, web crawler, örümcek, veri madenciliği (data mining) veri taraması (data crawling) vb. “screen scraping” yazılımları veya sistemleri kullanılması ve bu şekilde “Web sitesi” nde yer alan herhangi bir içeriğin tamamının veya bir kısmının izinsiz kopyalanarak, yayınlanması, kullanılması;

İşbu sözleşme ile belirlenen kullanım sınırları dışında “Web sitesi” nin ve “Web sitesi” üzerindeki içeriğin kullanılması hukuka aykırı olup; handeerbuk’ ın ilgili talep, dava ve takip hakları saklıdır.

4.9 “handeerbuk”, “Alıcı” tarafından “Web sitesi” ne beyan edilen “Üye/Kişisel” bilgilerini, Gizlilik Politikasına uygun olarak, işbu sözleşme ile belirlenen yükümlülüklerini ve “Web sitesi” nin işletilmesi için gereken uygulamaların yürütülmesini ifa ve kendisi tarafından belirlenen istatistiki değerlendirmeler, reklam, pazarlama ve sair ticari iletişim faaliyetleri amacıyla kendisi ya da iş ortakları adına kullanabilir ve saklayabilir ve paylaşılabilir. “Alıcı”, bilgilerinin handeerbuk tarafından bu şekilde kullanımına ve saklanmasına rıza gösterdiğini kabul ve beyan eder. handeerbuk söz konusu bilgilerin güvenli şekilde saklanması için gereken her türlü tedbiri alacaktır. Alıcı kişisel bilgileri üzerinde dilediği zaman değişiklik yapma hakkına sahip olacaktır.

4.10 “Alıcı”; kendisi tarafından “Web sitesi’ ne sağlanan her türlü bilgi, içerik, materyal veya verinin virüs, casus yazılım, kötü niyetli yazılım, Truva atı, vs. gibi “Web sitesi’ nde veya herhangi bir parçasına zarar verecek nitelikte materyaller içermemesi için gerekli her türlü tedbiri (gerekli anti-virüs yazılımlarını kullanmak da dahil olmak üzere) aldığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

5. Fikri mülkiyet hakları

Alıcı, Web sitesi üzerinden sunulan hizmetleri handeerbuk bilgilerini ve handeerbuk’in telif haklarına tabi çalışmalarını yeniden satamaz, paylaşamaz, dağıtamaz, sergileyemez, çoğaltamaz, bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz veya hazırlayamaz, veya başkasının bu hizmetlere erişmesine veya kullanmasına izin veremez; aksi takdirde, lisans verenler de dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, üçüncü kişilerin uğradıkları zararlardan dolayı handeerbuk’ den talep edilen tazminat miktarını ve mahkeme masrafları ve avukatlık ücreti de dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere diğer her türlü yükümlülükleri karşılamakla sorumlu olacaklardır.

handeerbuk’ ın, handeerbuk Hizmet’ leri, handeerbuk bilgileri, handeerbuk telif haklarına tabi çalışmalar, handeerbuk ticari markaları, handeerbuk ticari görünümü veya Web sitesi vasıtasıyla sahip olduğu her tür maddi ve fikri mülkiyet hakları da dahil tüm malvarlığı, ayni ve şahsi hakları, ticari bilgi ve know-how’a yönelik tüm hakları saklıdır.

6. Sözleşme değişiklikleri

“handeerbuk”, tamamen kendi takdirine bağlı ve tek taraflı olarak işbu sözleşmeyi uygun göreceği herhangi bir zamanda “Web sitesi’ nde ilan ederek değiştirebilir. İşbu sözleşmenin değişen hükümleri, ilan edildikleri tarihte geçerlilik kazanacak, geri kalan hükümler aynen yürürlükte kalarak hüküm ve sonuçlarını doğurmaya devam edecektir. İşbu sözleşme, “Alıcı” üyenin tek taraflı beyanları ile değiştirilemez.

7. Mücbir sebepler

Hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda, handeerbuk işbu Sözleşme ile belirlenen edimlerinden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle sorumlu değildir. Mücbir sebep hallerinde; gecikme, eksik ifa etme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için Alıcı tarafından handeerbuk’den herhangi bir nam altında tazminat talep edilemeyecektir. Mücbir sebep terimi; doğal afet, isyan, savaş, grev, siber saldırı, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, sisteme ilişkin iyileştirme veya yenileştirme çalışmaları ve bu sebeple meydana gelebilecek arızalar, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları da dâhil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla handeerbuk ‘un makul kontrolü haricinde ve gerekli özeni göstermesine rağmen önlenemeyen kaçınılamaz olaylar olarak yorumlanacaktır.

8. Uygulanacak hukuk ve yetki

İşbu sözleşmenin uygulanmasında, yorumlanmasında ve işbu sözleşme dâhilinde doğan hukuki ilişkilerin yönetiminde Türk Hukuku uygulanacaktır. İşbu sözleşmeden dolayı doğan veya doğabilecek her türlü ihtilafın hallinde İstanbul Merkez Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

9. handeerbuk kayıtlarının geçerliliği

“Alıcı”, işbu sözleşmeden doğabilecek ihtilaflarda “handeerbuk’in kendi veri tabanında, sunucularında tuttuğu elektronik ve sistem kayıtlarının, ticari kayıtlarının, defter kayıtlarının, mikrofilm, mikrofiş ve bilgisayar kayıtlarının muteber bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini, “handeerbuk’u yemin teklifinden ber’i kıldığını ve bu maddenin HMK 193. Madde anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

10. Bütünlük

İşbu sözleşmenin herhangi bir hükmünün veya sözleşmede yer alan herhangi bir ifadenin geçersizliği, yasaya aykırılığı ve uygulanamazlığı, sözleşmenin geri kalan hükümlerinin yürürlüğünü ve geçerliliğini etkilemeyecektir.

11. Bildirim

Alıcı’ lar, ile kayıt olurken bildirdikleri e-mail vasıtasıyla veya Web sitesi’ nde yer alan genel bilgilendirme aracılığıyla iletişim kurulacaktır. E-mail ile yapılan iletişim yazılı iletişimin yerini tutar. E-mail adresini güncel tutmak ve Web sitesi’ ni bilgilendirmeler için düzenli kontrol etmek Alıcı’nın sorumluluğundadır. Alıcı Üyelik tarihi itibariyle, işbu sözleşmeyi elektronik ortamda onaylamakla, sözleşme hükümleriyle üyeliği süresince bağlı kalacağını, kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

Gizlilik Politikası

İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni; bu siteyi veya bu site aracılığıyla, ya da bu siteyle bağlantılı olarak sağlananhizmetler neticesinde bu hizmetlerden faydalanan kullanıcıların kişisel verilerinin ne şekilde işlendiği ve korunduğu ile ilgili bilgi sunma amacıyla hazırlanmıştır.

https://www.handeerbuk.com, Mutlukent Mah. Mutluköy Sitesi 1953. Sokak no:10 Ümitköy 06810 Çankaya Ankara adresinde mukim Hande Erbük’ün bir markası ve sunduğu bir hizmettir. Kullanıcının kişisel verilerinin işlenmesinden sorumlu kişi Hande Erbük Şirketi olup, işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni kapsamında “handeerbuk.com” olarak anılacaktır.

Sitemiz üzerinden üyelik işlemi gerçekleştirerek veya üyelik işlemi gerçekleştirmeksizin doğrudan sitemiz üzerindeki hizmetlerden faydalanan kullanıcılar, işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni’nde yer alan şartları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.

İşlenen Kişisel Veriler

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Kanunlarına uygun olarak kurulmuş olan şirketimiz; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hükümleri başta olmak üzere ilgili tüm diğer mevzuata uygun olarak kimliğinizi, belirli veya belirlenebilir kılınan her türlü bilginizi, özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere, bizle paylaştığınız her türlü bilgiyi Veri Sorumlusu sıfatıyla korur, işler, kullanır ve saklar.

İşlenen kişisel verilerinin bir kısmı, doğrudan üyelik veya profil oluşturma sırasında veya sonrasında Kullanıcı tarafından sağlanmakta olup bir kısım kişisel veriler ise otomatik yollarla elde edilmektedir. Kullanıcı’nın bizzat handeerbuk.com ile paylaştığı bilgiler şunlardır:

Ad, soyad

Telefon numarası

Mail adresi

TC No

Adres Bilgisi

Vergi Dairesi ve No

Kullanıcının bizzat sağlamadığı ancak otomatik yollarla elde edilen veya tarafımızca üretilen kişisel veriler şunlardır:

Tarayıcı çerez(cookie) bilgileri

Kullanıcı işlem bilgisi (IP adresi)

Genel konum verileri

Site içi hareketler-sayfa gezinti bilgileri

Davranışsal veya özelleştirilmiş reklamcılık verileri

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kullanıcıların üyelik veya profil oluşturma sırasında sağlamış olduğu bilgiler, üyelik işleminin gerçekleştirilebilmesi ve gerektiğinde tarafımızca Kullanıcı ile iletişime geçilebilmesi amacıyla alınmaktadır. Kullanıcıların kişisel verilerini, kanuni sınırlar çerçevesinde yalnızca belirli amaçlar doğrultusunda ve bu amaçlarla ölçülü ve sınırlı olmak üzere hukuka uygun olarak işlenmektedir.

Kullanıcılara sunulan hizmetlerin geliştirilmesini sağlamak, site içi deneyimlerini zenginleştirmek, şirket raporlama ve iş geliştirme faaliyetlerinde kullanmak, istatistiksel değerlendirmeler yapmak, pazar araştırmalarında bulunmak, yeni ürün ve hizmetleri kullanıcılara tanıtmak ve yine bu amaçlarla veri tabanları oluşturmak ve ayrıca handeerbuk.com üzerinden sunulan reklamları kişiselleştirilebilmek amacıyla da bu veriler Kullanıcı bilgileri ifşa edilmeden kullanılabilir. Kullanıcı, var olan hizmetleri kullandığı takdirde, bu sayılan veri işleme faaliyetlerine açıkça onay vermiş sayılacaktır.

Kanun uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel veriler kullanıcıların ayrıca rızası alınmaksızın işlenebilecek ve üçüncü kişilerle paylaşılabilecektir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. maddesinde sayılan istisnalar şunlardır:

·Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

·Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,

·Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

·Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

·İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,

·Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

·İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Çerezlerin (Cookies) Toplanması Ve Kullanımı

Site ziyaret edildiğinde “cookies” (çerez) olarak adlandırılan bazı bilgi ve dosyalar Kullanıcı’nın sitenin kullanımını kolaylaştırması amacıyla saklanıp daha sonra da kullanılabilir. Bir çerezin Kullanıcı tarafından kabul edilmesi sonucunda depolanan bilgi türü PC’ye özgüdür ve IP adresi, PC’nin web sitesini ziyaret tarih ve saati, web sitesinin hangi bölümlerinin ziyaret edildiği ve ulaşılmak istenen web sayfalarının başarıyla Kullanıcı’ya sunulup sunulmadığı gibi verileri içerir. Bu bilgiler anonimdir. Kişiye ait değil, bilgisayara aittir.

Çerez verilerinden, web sitesinin kullanımına ilişkin daha fazla bilgiye sahip olmak ve web sitesinin optimum seviyede çalışıp çalışmadığını görebilmek amacıyla yararlanılır. Bu, verilen web hizmetlerinin geliştirilmesini, keyifli ve yenilikçi bir çevrimiçi (online) deneyim sunulmasını mümkün kılar.

Dijital platformda yer alan çerezler üzerinden kişisel verileriniz toplanabilir, toplanan veriler kanuna uygun olarak işlenebilir, aktarılabilir ve saklanabilir. Web sitesinin kullanılması halinde işbu gizlilik politikası kabul edilmiş sayılacaktır.

Bilgisayarın ayarları değiştirilerek bu bilgiler silinebilir ya da bloke edilebilir Bu bilgiler silinir ya da bloke edilirse, internet sitesinin bazı özelliklerinden yararlanılamayabilir.

Kişisel Verileri Saklama Süresi

Elde edilen kişisel veriler, kişisel veri işleme amaçlarının gerektirdiği süreler boyunca ve ancak bu süreleri aşmamak kaydıyla saklanmaktadır. Bunun dışında kanuni yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla saklanan kişisel veriler, yine kanunlarda belirtilen sürelerle saklanmaktadır. Ayrıca Kullanıcı’nın temel hak ve özgürlüklerini zedelememek kaydıyla handeerbuk.com’un meşru menfaatlerinin gerektirmesi halinde kişisel veriler, bu menfaatlerin gerektirdiği süreler boyunca da saklanabilir.

Kişisel verinin saklanmasını gerektirecek durumların ortadan kalkması halinde kişisel veriler, Kanun’da ve ilgili mevzuatta belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde handeerbuk.com tarafından uygun bir şekilde silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel veriler, işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlardan birinin, üçüncü kişilere aktarımı gerektirmesi ve Kanun’un 5. maddesinde belirlenen şartlardan birinin varlığı halinde yurtiçindeki veya yurtdışındaki üçüncü kişilere aktarılabilir.

Kullanıcıların kişisel verilerinin üçüncü kişilere aktarılması durumları başlıca şunlardır:

·Mahkemelerin, idarenin veya yetkili kamu kurumlarının, mevzuata uygun şekilde handeerbuk.com’a yöneltilen bilgi ve belge talepleri,

· handeerbuk.com’un ticari faaliyetlerini yürütmek üzere sözleşmesel olarak hizmet aldığı veya işbirliği yaptığı gerçek veya tüzel kişilere veri aktarımının, bu ilişkilerin yürütülmesi açısından gerekli olması,

· İnternet sitesinin sahibinin değişmesinin kullanıcı verilerinin aktarılmasını gerekli kılması,

·Gerçek veya tüzel üçüncü kişilerle ortaklık ilişkisi kurulabilmesi için bu kişilere kullanıcı verilerinin de aktarılmasının gerekli olması.

İnternet sitesinin el değiştirmesi durumunda yeni veri sorumlusu, siteyi devralan gerçek veya tüzel kişi olacaktır.

Kayıtların Doğru Olarak Tutulması

Kullanıcılara ait bilgilerin mümkün olduğunca doğru olması amaçlanmaktadır. Kullanıcılar tarafından iletilen bilgilerin gözden geçirilmesi ya da değişiklik yapılmasının istenmesi durumunda handeerbuk.com ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Kullanıcı’nın Hakları

İşbu Gizlilik Politikası kapsamında veri sorumlusu Hande Erbük Şirketi’dir. Kişisel veri sahibi olarak her kullanıcı, info@flameartglass.com e-posta adresine mail atarak; kanunun kendisine (ilgili kişi olan) tanıdığı hakları kullanmak, yayın ve gizlilik politikamızla alakalı bilgi almak için bizle bağlantıya geçebilir.

Kullanıcı kendisiyle ilgili:

a) Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) İşlenmişse bilgi talep etme,

c) İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurtiçinde/yurtdışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

e) Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

f) Kişisel verilerinin aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kullanıcı’nın bu kapsamdaki taleplerinde aşağıdaki hususlar mutlaka yer almalıdır:

·Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,

· Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,

· Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

· Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

· Talep konusu,

·Talep konusuna ilişkin bilgi ve belgeler.

Kişisel Verilerinizin Güvenliği Ve Korunması

Kişisel verileriniz handeerbuk.com’un koruması altındadır. Kanun uyarınca;

· Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini,

· Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini, ve

· Kişisel verilerin muhafazasını

sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirler alarak bu amaca yönelik politikalar uygulamakta ve tüm kişisel veriler internet üzerinden SSL (Secure Socket Layer) sertifikası ile güvence altına alınmaktadır. Var olan bu önlemler uygun yeni güvenlik teknolojileri ortaya çıktıkça güncellenmeye devam edecektir.

Gerekli bütün veri güvenliği önlemlerin alınmasına karşın, Site’ye ve/veya sisteme yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, handeerbuk.com’un herhangi bir hukuki sorumluluğu olmayacağı gibi ayrıca web sitesi üzerinden başka uygulamalara/internet sitelerine link verilmesi halinde de handeerbuk.com söz konusu uygulamaların/internet sitelerinin gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik de herhangi bir hukuki sorumluluk taşımamaktadır.

Yasal Uyarı

Bu web sitesinde yer alan bütün bilgiler ve tavsiyeler genel nitelikte olduğundan bunlara dayanarak karar verilmemesi gerekir. handeerbuk.com bu web sitesinde sunulan bütün bilgilerin, web sitesine dahil edildiği an itibariyle, doğru olmasına gayret etmekte, ancak bunların doğru olduğuna dair garanti vermemektedir.

Bu bilgilere ya da tavsiyelere dayanarak verilen kararların sonuçlarından, uğranılabilecek zarar, ziyandan handeerbuk.com sorumlu değildir.

Fikri Mülkiyet Hakları

Bu web sitesi telif hakları ve/veya diğer fikri mülkiyet hakları tarafından korunan yazı, fotoğraf, diğer görsel öğeler ve ses öğeleri gibi malzemeler içermektedir. Telif hakları ve diğer fikri mülkiyet haklarının tamamı handeerbuk.com mülkiyetindedir.

Bu web sitesinde bulunan bütün ticari markalar lisans karşılığında bu web sitesinde kullanılmak üzere sahipleri tarafından handeerbuk.com’ a izin verilmiştir. handeerbuk.com’  bu web sayfasının gerek kullanım koşullarında, gerekse yukarıda yer alan yasal uyarıda zaman zaman değişiklikler yapabilir.

Bu web sitesine girerek o an için geçerli olan koşulları ve yasal uyarıyı kabul etmiş olacağınızdan her defasında söz konusu koşulları ve yasal uyarı kontrol etmeniz gerekir.

Web Sitesinde Değişiklik Yapılması/Web Sitesinin Faaliyeti

handeerbuk.com’  her zaman için bu web sitesinin formatında ve içeriğinde değişiklik yapabilir.

https://www.handeerbuk.com içeriğin güncellenmesi ya da başka nedenlerle destek ya da bakım çalışmaları sırasında bu web sitesinin faaliyetini askıya alınabilir, handeerbuk.com her zaman için, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın bu web sitesine erişime son verme hakkına sahiptir.

Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni’nde Değişiklikler

handeerbuk.com, işbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni hükümlerinde değişiklik yapabilir. Güncel Gizlilik Politikası, Site’de yayınlandığı tarihte veya Kullanıcı’ya herhangi bir yöntemle sunulduğu tarihte geçerlilik kazanır.

Yetkili Mahkeme

Bu koşullar T.C yasalarınca belirlenen hükümlere tabidir ve bu yasalara uygun olarak yorumlanacaktır.

İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni’nden doğan veya doğabilecek her türlü ihtilaf halinde, İstanbul (Çağlayan) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Hande ERBÜK (handeerbuk.com)

Mutlukent Mah. Mutluköy Sitesi 1953. Sokak no:10 Ümitköy 06810 Çankaya Ankara

Mesafeli Satış
Sözleşmesi

MADDE 1- TARAFLAR

1.1- SATICI:

Ünvanı : 
Adresi :
Telefon :
Fax :
E-mail:
1.2- ALICI: 

Adı/Soyadı/Ünvanı : 
Adresi:
Telefon:
E-mail:
Tc No:

MADDE 2- TANIMLAR

İşbuMesafeli Satış Sözleşmesi’’ndeyer alan;

Sözleşme: İşbuMesafeli Satış Sözleşmesi’ni,

Site:www.handeerbuk.com internet sitesini,

SATICI: 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, işbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde yer alan hizmeti ALICI’ya sağlayacak olan Hande Erbük – Flameart Glass Şahıs Şirketi,

ALICI: Site’de sunulan ve işbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde tanımlanan hizmeti satın alan gerçek ya da tüzel kişiyi,

Ürün:İşbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde tanımlanan ürünü/ürünleri.

Satış Fiyatı: İşbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde belirtilen satış fiyatını,

Yönetmelik: Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ni,

Ön Bilgilendirme Sözleşmesi: İşbu Sözleşme’nin kabulünden önce ALICI tarafından elektronik ortamda kabul edilen, ALICI’nın; Ürün, Satış Fiyatı, cayma hakkı ve diğer sözleşme şartlarından haberdar olduğunu gösteren sözleşmeyi,

Üyelik Sözleşmesi: Site’de yer alan Üyelik Sözleşmesi’ni ifade eder.

MADDE 3- SÖZLEŞME KONUSU

Tarih :
Kargo Tutarı : 

Ürünlerin cinsi ve türü,miktarı,marka/modeli rengi satış bedeli yukarıda belirtildiği gibidir.
Ödeme şekli: 
Teslimat adresi: 
İşbu Sözleşme’nin konusu, ALICI’nın Site üzerinden elektronik ortamda sipariş verdiği, Sözleşme’nin 4. Maddesinde tanımlanan ürünün yine 4. Maddesinde belirtilen satış fiyatı karşılığında sunulması ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.

MADDE 4- ÜRÜN BİLGİSİ VE SATIŞ FİYATI
İşbu Mesafeli Satış Sözleşme konusu ürüne ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

Alınan Ürün /Ürünler:

Adı , kodu : ; … adet

Toplam Satış Bedeli : …. –

TL Ödeme Şekli :

Kredi Kartı/Banka Havalesi (EFT)

Teslim Edilecek Kişi :

Telefon numarası :

Teslim Edilecek Adres :

Fatura Edilecek Kişi/Kurum :

Fatura Adresi :

Vergi Dairesi :

Vergi Sicil Numarası :

Kargo Ücreti : … -TL

MADDE 5- GENEL HÜKÜMLER

5.1. Taraflar, işbu Sözleşme şartlarının yanı sıra, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcı ve Aracı Hizmet Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümlerini kabul ettiklerini ve bu hükümlere uygun hareket edeceklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

5.2. ALICI; İşbu Sözleşme’nin 4. maddesinde ayrıntılı olarak belirtilen sözleşme konusu Ürün’ün temel nitelikleri, tüm vergiler dahil Satış Fiyatı, kargo ücreti, ödeme şekli ve teslimatı ile SATICI’nın isim, ünvan, açık adresi ve iletişim bilgilerini, işbu Sözleşme akdedilmeden önce Ürün ile ilgili tüm ön bilgiler ile birlikte “cayma hakkı” konusunda bilgi sahibi olduğunu ve şartları kabul ettiğini, elektronik ortamda bu bilgileri onayladıktan sonra Ürün için ödeme gerçekleştirdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

ALICI, Üyelik Sözleşmesi’ni ve Ön Bilgilendirme Sözleşmesi’ni okuduğunu ve elektronik ortamda teyit ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

5.3. ALICI’nın işbu Sözleşme kapsamında elektronik ortamda verdiği bütün teyitler/kabuller, gerekli olduğu takdirde, “yazılı onay” hükmünde sayılacaktır.

5.4. 18 (on sekiz) yaşından küçük kişiler https://www.handeerbuk.com’dan alışveriş yapamaz. Satıcı, alıcının sözleşmede belirttiği yaşının doğru olduğunu esas alacaktır. Ancak alıcının yaşını yanlış yazmasından dolayı satıcıya hiçbir şekilde sorumluluk yüklenemeyecektir.

5.5. Ürün’ün ayrıntılı özellikleri ve tüm vergiler dâhil satış bedeli (Satış Fiyatı) işbu Sözleşme’nin 4. Maddesinde ve Site üzerindeki hizmet tanıtım sayfalarında belirtildiği gibidir.

SATICI teknik nedenlerden kaynaklanan fiyat güncelleme hatalarından sorumlu değildir, böyle bir hata anında yapılan satışlar hüküm ifade etmez.

5.6.SATICI, Ürün’ün eksiksiz ve siparişte belirtilen niteliklere uygun olarak sunulmasından sorumludur.

5.7.SATICI, işbu Sözleşme konusu Ürün’ün sağlam, eksiksiz, ayıpsız, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve yasal otuz (30) günlük süreyi aşmamak koşulu ile Ön Bilgilendirme Sözleşmesi’nde ve işbu Sözleşme’nin 4. maddesinde belirtilen süre içinde ALICI’ya veya ALICI’nın gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilmesinden sorumludur. Sözleşme konusu ürün, ALICI’dan başka kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.

5.8. Kargo firmasının, Ürün’ün teslimi aşamasında karşılaşacağı herhangi bir sorun nedeniyle, siparişi verilen Ürün’ün teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz.

5.9.Sözleşme konusu Ürün’ün teslimatı için, bedelin, Site’de sunulan ve ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. ALICI, Site’de sunulan ödeme şekillerinden dilediğini seçmekte serbesttir. Herhangi bir nedenle Ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI, Ürün’ün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

5.10. SATICI’nın Ürün’ü teslim etmesi imkansız hale gelir ya da Site herhangi bir sebeple kapalı kalır ise SATICI bu durumu Teslim süresi içerisinde ALICI’ya bildirmekle ve Ürün Bedeli’ni bildirim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde ALICI’ya iade etmekle yükümlüdür. Mücbir durumlarda söz konusu süre 30 (otuz) gündür.

5.11. ALICI, kredi kartı veya mobil ödeme ile Ürün satın alınması aşamasında kendisi tarafından verilen GSM numarası bilgilerinin, otomatik yenileme yapılması amacıyla SATICI’ya ait veri tabanına kaydedilmesine onay verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

5.12. Satın alınan her Ürün bedeli karşılığında SATICI tarafından fatura kesilmekte olup; Alınan Ürün’ün cinsi, türü, miktarı, marka/modeli, satış bedeli, ödeme şekli, teslim alacak kişi, teslimat adresi, fatura bilgileri, kargo ücreti işbu Sözleşme’nin 4. maddesinde belirtildiği şekildedir. Fatura, Sözleşmeyi yapan kişi adına kesilmek zorunda olup, ALICI tarafından belirtilen açık adrese gönderilecektir.

5.13. ALICI, Ürün’ü satın almasını takip eden 7 (yedi) gün içinde, Sözleşme’de belirtilen Ürün’ün eksiksiz/ayıpsız olarak teslim edilip edilmediğini kontrol edecek ve herhangi bir eksiklik bulması halinde, söz konusu eksikliği/ayıbı SATICI’ya bildirecektir. Bu takdirde ALICI, Ürün’deki ayıbın giderilmesi, Ürün’ün SATICI’nın imkanı olduğunda tekrar temini/gönderilmesi veya Sözleşme’den dönme haklarından birini kullanabilir. SATICI, ALICI’nın talebi doğrultusunda, Ürün’deki ayıbın giderilmesini veya Ürün’ün tekrar teminini/gönderilmesini 30(otuz) iş gün içinde gerçekleştiremezse, ALICI Sözleşme’den dönme hakkını kullanabilir.

Ürün’deki ayıbın giderilmesi veya Ürün’ün tekrar temin edilmesi/gönderilmesi, SATICI için büyük oranda güçlük yaratıyorsa, ALICI bu hakları kullanamaz.

ALICI, söz konusu Ürün’ün kendisine gönderilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde, SATICI’ya herhangi bir ayıp/eksiklik bildiriminde bulunmazsa, Ürün’ün kendisine eksiksiz/ayıpsız olarak gönderildiğini kabul etmiş olacaktır.

MADDE 6- CAYMA HAKKI

6.1 SATICI, ALICI’nın hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, Ürün’ü teslim aldığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içerisinde Ürün’ü SATICI’ya iade etmek şartıyla Sözleşme’den cayma hakkının var olduğunu, kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.2. ALICI, iade edilecek Ürün’ün faturası, kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak, cayma hakkının kullanılmasından itibaren 10 (on) gün içinde Aras Kargo firması ile SATICI’ya iade edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

6.3 SATICI, ALICI’nın işbu Sözleşme’nin 6.1. numaralı maddesine göre cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içerisinde varsa Ürün’ün teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri ALICI’ya tek seferde iade etmekle yükümlüdür.

6.4. ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde, Ürün Bedeli, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 14 (on dört) gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI’nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasının ortalama 2 ila 3 haftayı bulabileceğini şimdiden kabul etmektedir. Kredi kartı ile taksitli / vadeli yapılan ödemelerde, bankanın ilgili uygulamaya ilişkin kuralları geçerli olacaktır ve iade de banka tarafından taksitli/vadeli olarak yapılabilecektir.

Cayma hakkını kullanan ALICI, ödemeyi kredi kartı ile ödeme dışında bir ödeme yöntemiyle gerçekleştirdiyse, bedel iadesinde ödeme yöntemini sağlayan aracı firmadan kaynaklanan nedenlerle gecikme olması halinde, bu gecikmeden SATICI’yı sorumlu tutulmaz.

6.5. ALICI’nın Ürün’ü süresi içerisinde iade etmesi cayma hakkının kullanılmasının ön koşulu olup, ALICI, Ürün’ü iade etmediği takdirde cayma hakkını kullanamayacaktır.

6.6 Cayma hakkının kullanılmasından doğan masraflar SATICI’ya aittir.

6.7. Alıcı, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15. maddesinde belirtilen ve aşağıda sayılan hallerde cayma hakkını kullanamayacağını bildiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.

e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.

g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallara ilişkin sözleşmeler.

h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

j) ilgili mevzuat uyarınca mesafeli satış kapsamı dışında kabul edilen diğer mal ve hizmetler.

MADDE 7- MÜCBİR SEBEP

SATICI’nın işbu yükümlülüğünü yerine getirmesini engelleyebilecek mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefetleri, ulaşımın kesilmesi, yangın, deprem, sel baskını gibi olağanüstü olaylar nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içerisinde teslim edemez ise, bu tip durumlarda ALICI, SATICI’nın hiçbir sorumluluğu olmadığını, siparişin iptal edilmesini veya teslimat süresinin engelleyici durumunun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI’nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar 10 gün içerisinde kendisine ödenir. (kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlerde ise kredi kartına iade için yukarıdaki prosedür ALICI tarafından kabul edilir) 

MADDE 8 – GİZLİLİK:

ALICI tarafından iş bu sözleşmede belirtilen bilgiler ile ödeme yapmak amacı ile SATICI’ya bildirdiği bilgiler SATICI tarafından 3. şahıslarla paylaşılmayacaktır. SATICI bu bilgileri sadece idari/ yasal zorunluluğun mevcudiyeti çerçevesinde açıklayabilecektir. Araştırma ehliyeti belgelenmiş her türlü adli soruşturma dahilinde SATICI kendisinden istenen bilgiyi elinde bulunduruyorsa ilgili makama sağlayabilir. Kredi Kartı bilgileri kesinlikle saklanmaz, Kredi Kartı bilgileri sadece tahsilat işlemi sırasında ilgili bankalara güvenli bir şekilde iletilerek provizyon alınması için kullanılır ve provizyon sonrası sistemden silinir. ALICI’ya ait e-posta adresi, posta adresi ve telefon gibi bilgiler yalnızca SATICI tarafından standart ürün teslim ve bilgilendirme prosedürleri için kullanılır. Bazı dönemlerde kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon bilgileri ALICI’ya onayı sonrasında gönderilebilir.

MADDE 9 – YETKİLİ MAHKEME:

İşbu sözleşmeden kaynaklanabilecek ihtilaflarda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca her yıl Aralık ayında ilan edilen değere kadar ALICI’nın malı satın aldığı veya ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri; söz konusu değeri aşan ihtilaflar ile ilgili olarak ise ALICI’nın veya SATICI’nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri; bulunmayan yerlerde ALICI’nın veya SATICI’nın yerleşim yerindeki Asliye Hukuk Mahkemeleri yetkilidir.

MADDE 10 – YÜRÜRLÜK

İşbu Sözleşme’nin tüm maddeleri, ALICI ve SATICI tarafından okunmuş ve kabul edilmiş olup; işbu Sözleşme, ALICI tarafından elektronik ortamda onay verildiği tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Havale/EFT ödeme yöntemi ile yapılan ödemelerde, Sözleşme’nin yürürlüğe giriş anı, bedelin SATICI’ya ulaştığı andır. Sözleşme, ALICI tarafından elektronik ortamda onaylandıktan sonra, herhangi bir sebeple bedel SATICI’ya ulaşmazsa, Sözleşme hiç yürürlüğe girmemiş sayılır.

SATICI: Hande Erbük – Flameart Glass Şahıs Şirketi

ALICI:

Tarih: